Motor tuningolók kiállítása Párizsban

2003.03.17. 12:50

 
   
   

Európa egyik legjobb és egyben legnagyobb motortuning kiállítását tartották március elején Párizsban. Itt találkoznak évente a kontinens legérdekesebb egyedi motorkerékpárjai, amelyekbe szinte minden speciális alkatrész belekerül, ami csak létezik Európában és a világon. Több igazán eredeti gép közt olyan érdekességek bukkantak itt fel, mint a Suzuki Hayabusa erőforrása által hajtott B-King, a legkönnyebb és legerősebb Yamaha R1-es, a nemrég bemutatott Kawasaki Z1000-es átalakított változatai, avagy a 383 km/h végsebesség elérésére hangolt Kawa ZX12-R.

 
   
   

A módosított gépek közt felbukkant a CMS GSX 1400-asa. Ezt a gépet a Cannes Motor Services kapta kezei közé, és ha már ott volt, felszereltek rá 6 dugattyús Beringer féknyergeket, krómozott kerekeket, felfordított Öhlins első villákat és hátsó rugóstagot, egyedileg esztergált felső és alsó villahidat, valamint krómozott karterházat kapott a nagy négyhengeres Suzuki.

 
   
   

A tömegből kiugró stílusával vonzotta a fotósokat a Marco Parent féle GSX-R 1100. Azonban nem csak a külsőségek tették egyedivé a kissé már koros motort. A felfúrt blokk 1340 köbcentisre növekedett hengerűrtartalmában, és 175 lóerőt teljesít alaphelyzetben. Azonban ha a nitro berendezést aktiválja a pilóta, a maximális teljesítmény 212 lóerőre ugrik. Az üzemanyagot Keihin karburátorok biztosítják, a megállásról 6 dugattyús Beringer féknyergek gondoskodnak, a megfelelő úttartást Kayaba első villák, és a Honda RC30-as egyoldalas hátsó lengővillája oldja meg. A motorból kifelé távozó gázokat Yoshimura versenyrendszer vezeti el. A végső megjelenését a tulajdonos, Marco Parent által tervezett, sajátos stílusú idomzat adja.