2002 Dyna Wide Glide visszahívás

2003.03.18. 13:28

 
   
   

Ismét egy motorkerékpár visszahívásáról kaptunk hírt, ami ebben az esetben az egyik legnépszerűbb, ráadásul idén a 100. születésnapját ünneplő márkát, a Harley-Davidsont érinti.

A gyár idén februárban a 2001. márciusa és júniusa között készült, FXDWG néven is futó Dyna Wide Glide modelljeit rendelte vissza a szervizekbe. Felmerült ugyanis a gyanú, hogy a fékolajat a hátsó fékhez vezető cső bizonyos esetekben megsérülhet, ami olykor az olaj szivárgásához is vezethet. Mivel az olajnyomás csökkenésével romlik a fékhatás, a balesetek esélye is nő, ráadásul mindenféle előjel nélkül.

A megadott intervallumban legyártott mintegy 1762 motorkerékpár tulajdonosát folyamatosan értesítik a kötelező szervizlátogatásról, mivel az ellenőrzés alkalmával minden egyes modellen lecserélik a hátsó fékcsövet.

Érdeklődésünkre a hazai importőr, a Harley-Davidson Budapest úgy tájékoztatott, hogy a visszahívás csak az Amerikában forgalomba hozott modellekre érvényes, ezért a magyar Wide Glide tulajdonosoknak nincs okuk az aggodalomra.