Az Abruzzo csapat a világbajnoki címért hajt

2003.03.21. 12:19

 
   
   

Az Abruzzo csapat ismételten megerősítette azon célját, miszerint a 125 köbcentis géposztály világbajnoki címére hajt az idei szezonban. Az olasz férfiruházat gyártó 125 GP-ben induló csapata két igen tapasztalt pilótát szerződtetett a 2003-as idényre Stefano Perugini és Max Sabbatani személyében. Giordano Cerigioni csapata 1998 óta vesz részt a világbajnokságon, és már az első évben megszerezte a VB elsőséget Kazuto Sakata-nak köszönhetően. Az önbizalommal teli kijelentés alapja lehet, hogy néhány héttel ezelőtt Perugini a jerezi tesztek során a legjobb időt érte el.

A 44 éves csapatfőnök a következőképpen magyarázta a csapat céljait és eddig elért eredményeit:
"Stefano egy olyan versenyző, akit mindig is kedveltem. Egy gyors pilóta, és minden szükséges adottsággal rendelkezik, de nem volt valami nagy szerencséje pályafutása során. Mi megadtuk neki a lehetőséget, mivel úgy véljük nagy dolgokra képes. A Jerezben elért kitűnő eredménye igazán meglepett, mivel úgy gondoltam több időre van szüksége, hogy megszokja új motorját. Max Sabbatani az ötödik legjobb időt érte el, így aztán nem vagyok benne biztos, hogy képesek lettünk volna ennél jobban teljesíteni."

Bár a csapaton belül a hangulat meglehetősen családias, céljaik már nem is lehetnének komolyabbak, hiszen a csapattulajdonos elmondása szerint nem csak egyszerű résztvevőként szállnak harcba, hanem meg szeretnék ismételni 1998-as győzelmüket. Sakata győzelmén kívül a tavalyi évben itt szerezte meg első dobogós helyeit Borsoi és Steve Jenkner is. A csapat jelenleg az Aprilia privát tesztjére készül, amelyet március 24-25. közt tartanak a mugellói pályán. Cerigioni szerint azonban részvételük attól függ, hogy miként alakulnak a szállítások Suzuka felé, ahol az idei első GP futamot rendezik.