Kezdetét veszi a 2003-as a Gyorsasági Motoros Világbajnokság

2003.04.04. 15:34

 
   
   

Az utolsó aprólékos simításokat végezték el tegnap a SKYY Vodka Japán GP szervezői a pályán és környékén, mivel a mai naptól az edzésekkel beindult a nagyüzem. A levegő tele van optimizmussal és bizakodással. A minden eddiginél jobban várt 2003-as szezon első versenyén 94 versenyző indul és 139 motorkerékpár foglalta el helyét a box utcában. A hangulat igazán baráti és társas, mivel a versenyzők szabadon kószáltak még tegnap a box utca és környéke területén. A létszámot a Superbike világbajnokságból érkező három legjobb versenyző színesíti Colin Edwards, Troy Bayliss, és Noriyuki Haga személyében. A négyütemű gépek közé megérkezett a Ducati.

A pénteki edzések során a versenyzők valószínűleg csak a pályával való ismerkedésüket folytatják, amelyet már a hét elején megkezdtek, illetve sokan csak felfrissítik az aszfaltcsíkkal kapcsolatos ismeretüket, kiegészítve a pályaátépítés miatt szükséges versenyvonal változásokkal. Nem kevesebb, mint 10 korábbi világbajnok található a jelenlegi GP mezőnyben, és bizony mindegyiküknek alaposan meggyűlhet a baja az utolsó előtti kanyarral, és a dupla sikánnal.

Még Rossi is úgy nyilatkozott, hogy ez a szezon igazán nehéz lesz, mivel egy rakás világbajnok áll oda a rajtrácsra, és ráadásul mindegyik gyári négyütemű gépen. Ő azonban nem izgul, mert az elmúlt hétvégén már elég jól beállították a Hondáját, és a leggyorsabb kört sikerült elérnie az utolsó IRTA teszten. Igaz 10 versenyző 1 másodpercen belül volt, ami azt jelzi, hogy nagyszerű versenyeket láthatunk majd az idei szezon folyamán.

A pálya orvosi központja szintén elég forgalmas helység volt, mivel néhány versenyző korábbi sérülések nyomait próbálta kezeltetni a dokikkal, amelyeket az intenzív téli tesztek során szereztek be. Az egyik legkomolyabb sérült Tohru Ukawa volt, miután eltört a bal térdénél egy csontot a múlt hétvégi IRTA tesztelés alkalmával, viszont mivel hazai közönség előtt versenyezhet, és korábban már háromszor nyert itt 8 órás versenyt, mindenképpen indulni fog a pénteki időmérő edzésen. A 250 köbcentis géposztályba visszatérő Anthony West sem mondható túl szerencsésnek három sérült gerinc csigolyájával, a háta alsó részén. Természetesen ő is tökéletesen egészségesnek vallotta magát, nehogy az orvosok kitaláljanak valamit indulása megakadályozására.