Kétkerekű hadsereg

2003.04.07. 18:04

 
   
   

Mivel az elmúlt hétvégén ismét a hónap első szombatja volt, a citadellások újra összegyűltek egy közös motorozásra, annak ellenére, hogy egyéb motoros programok közül is bőven válogathattak.

A szokásostól eltérően a motorosokat most nem engedték fel az erőd falai elé, így a tömeg a Citadella alatti parkolóban gyülekezett négy óra körül. Időközben még egy rendőrautó is tiszteletét tette, de csakhamar dolgavégezetlenül távozott. A motorosok egy hatalmas kört tettek a városban az Erzsébet híd - Petőfi Sándor utca - Lánchíd - Alagút - Attila út - Margit körút - Nagykörút - Andrássy út (ezen a hétvégén Európa Sugárút) - Hősök tere - Dózsa György út - Váci út - Árpád híd - Szentendrei út útvonalon.

A Szentendrei út elején lévő benzinkútnál, épp mikor a streetfighter hajlamú résztvevők megkezdték volna rögtönzött bemutatójukat, a hideg szelet még az eleredő zápor is súlyosbította, így innen a többség inkább visszafordult. Az áprilisi Citadella találkozó egyébként valóban bolondos, áprilisi időjárási körülmények között zajlott, hiszen a ragyogó napsütés mellett nulla fok, eső és időnként hóesés is tapasztalható volt.