Grizzly Suzuki - GSXR-1000 új ruhában

2003.04.15. 14:21

 
   
   

Nico Bakker, a legendás holland vázkészítő a valaha összeeszkábált legkívánatosabb vázszerkezettel állt elő. A meztelen GSX -R1000 darált húst csinál az új generációs nakedekből, mint a Yamaha Fazer vagy a Kawasaki új Z1000.

A Grizzly - ezt a sokat mondó elnevezést kapta a nagy vas -, kézzel készült acélcsővázat kapott. A csövek anyaga 4130-as számú repülőgép acél. A villaszög kicsit laposabb a gyári Suzuki GSX-R 1000-nél, a 24 fok helyett 24,5 fokot zár be. Persze a hátsó lengővilla is új gyártmány, és alig hosszabb mint az eredeti, viszont úgy alakították, hogy legyen bőven hely a Ducatikhoz hasonlóan ülés alatt felhúzott kipufogócsövek elvezetéséhez.

A prototípusra készített alumínium ruházat kézi munka, sőt egy iciri-piciri fejidom is került előre a BMW R1150 GS-től kölcsönzött világítótestek fölé. Oldalról Marvic kerekek fokozzák az őrületes látványt, és hullámos szélű féktárcsák állítják meg a Grizzly-t, ha nekilódul. A futómű többi részén megtartották az eredeti GSX-R alkatrészeket. A komplett motorkerékpár csekélyke vagyonért, 17000 angol fontért lesz megvásárolható, de ha valaki csak az összetevőket vásárolja meg a már meglévő GSX-R-jéhez, akkor is majdnem ennyit hagy a boltokban.. A Yamaha rajongók kedvéért terveznek egy R1-es átalakítást is.