Elhunyt Daijiro Kato

2003.04.22. 08:28

 
   
   

A MotoGP közössége gyászolja egyik legfényesebben csillogó sztárját. Daijiro Kato elvesztette élete legfontosabb csatáját, amikor vasárnap reggel, helyi idő szerint 0 óra 42 perckor elhunyt, maga után hagyva két gyermekét, és feleségét. A 2001-es év 250 köbcentis kategória világbajnoka az idei első futamának harmadik körében szenvedett érthetetlen balesetet, amelyben végzetes fej, nyak, és mellkasi sérüléseket szerzett. Kato balesete óta, azaz két hete kómában feküdt a Yokkaichi Központi Kórházban, és halálával az egyik legtehetségesebb japán motorversenyző távozott el a MotoGP mezőnyéből.

 
   
   

Carmelo Ezpeleta, a Dorna Sports elnöke, mint a világbajnokságot bonyolító szervezet képviselője a legmélyebb részvétnyilvánítását fejezte ki Daijiro Kato halálával kapcsolatosan.
"Alig tudom kifejezni személyes érzéseim és a Dornánál dolgozókét, akik ismerték Kato-szant. Nagyon kedves ember volt, és az egyetlen dolog, amit mondhatok, hogy együtt érzek Daijiro családjával, különösen feleségével és két gyermekével, valamint a Gresini csapattal és a Hondával. Ez az a pillanat, amelyet egyikünk sem szeretett volna megélni a MotoGP-ben, és minden támogatást megadunk Daijiro családjának a jövőben."
Kato temetését kedden tartják, Tokióban.