Melandri visszatérésre készül Jerezben

2003.05.08. 12:55

 
   
   

A fiatal olasz Marco Melandri jól halad a felépülése felé. Lábsérülését a Japán Nagydíj péntek reggeli szabadedzésén szerezte, amikor hatalmasat bukott motorjával, így az első két futamot ki kellett hagynia. Melandri dupla csonttörést szenvedet bokáján, és egy kis szilánk letört combcsontjából, valamint orrát is eltörte a nagysebességű bukás során. Az elmúlt hónapot rehabilitációval töltötte, miután átesett a szükséges orvosi beavatkozáson az imolai Clinica Mobile-ben.

Melandri kész a visszatérésre, és a következőket nyilatkozta:
"Általánosságban nem érzem túl rosszul magamat, és a testem fizikai állapota rendben van. Edzettségi szintem kb. 60%-os lehet most, de ebben a helyzetben a legjobb edzés a motorozás. Suzuka óta igen sok fizikoterápiás kezelésen vettem rész, és csak erre koncentráltam. Nővérem házában laktam, és doktor Costa tanácsára mindennap úsztam és bicikliztem legalább 6 órát. Reméltem, hogy rendben leszek a Dél-Afrikai Nagydíjra, de aztán mégis ügy döntöttem, hogy nem kockáztatom meg a versenyzést. Néztem a versenyt Welkomban, és nagyon szomorú voltam, hogy oly messze vagyok a pályától. Próbáltam pozitív maradni, és meggyőzni magam arról, hogy jobb, ha otthon maradok, és a bokámra koncentrálok. Mindenesetre a lábam gyorsabban javult, mint amire számítottam, de addig nem tudom megmondani mennyire jó már, amíg nem motorozok ismét. Mentem egy Yamaha R6-ossal Monzában, de Jerezben az edzésen teljesen más lesz minden, és tudom, hogy minden dolgot lassabban kell csinálnom, mivel az egészet elölről kezdem. Fizikális állapotomról szólva, az izmok a combomban még nem teljesen tökéletesek, de a csont maga rendben van. A fő probléma a bokám, de szerencsére a jobb bokám sérült meg, és a négyhengereseken, ha az ember úgy dönt, kevesebbet használhatja a hátsó féket."

Melandri a téli teszt időszak alatt tesztelte már a Yamaha M1-est Jerezben, és bár nem igen kedvelte a pályát korábban, elmondása szerint a négyütemű motorral sokkal könnyebb rajta motorozni mint a kétüteművel volt. A motorfék sokat segít neki a gyors kanyarokra fordulásnál. Marco Melandri a jerezi edzések után dönti el, hogy fizikai állapota mennyire megfelelő a vasárnapi versenyen való induláshoz.