Hazahívták a törzsfőnököt

2003.06.02. 10:18

 
   
   

Ismét rájár a rúd az Indian motorkerékpárok tulajdonosaira, hiszen újabb visszahívást rendelt el a gyártó. A mostani akcióban résztvevő 1979 darab 2002-2003-as Chief és Chief Vintage modelleken ezúttal az üzemanyagrendszer nem működik megfelelően.

Kiderült, hogy bizonyos modelleken az üzemanyagtartály elhelyezkedéséből következően a tank szuszogója mindenféle törmelékekkel tömődik el elsősorban nedves időjárási körülmények között. Az eltömődött szellőzőcső miatt a benzin nem jut el megfelelően a porlasztóba, így a motor gyakran leáll. A dugulás másik következménye az lehet, hogy a benzintartályban keletkező nyomás miatt az üzemanyag a tanksapkán keresztül is szivárog. Ha a benzin eljut az indítórendszerhez, az akár tüzet is okozhat.

A visszarendelt motorkerékpárokat a szervizek hosszabb szuszogó csővel látják el, amit úgy tudnak majd elhelyezni, hogy a dugulás elkerülhető legyen. A tulajdonosokat még májusban értesítik a hivatalos márkakereskedők, hogy mikor kerül rájuk a sor. Ők pedig újra elgondolkodhatnak, hogy érdemes volt-e ezt a gyerekcipőben járó, legendás márkát választani.