Elkelt az Álomcsapat Ducatija

2003.05.27. 08:42

 
   
   

A Ducati árverésre bocsátott egy speciális Monster 620S i.e. motorkerékpárt, amelynek tankján Troy Bayliss, Ruben Xaus, és Ben Bostrom, a 2002-es Ducati Álomcsapat versenyzőinek aláírása található.

A motort egy olasz magánygyűjtő adományozta a gyárnak, hogy ezzel ünnepelhessék meg a Ducati Corse Álomcsapatának egyik legsikeresebb évét, amikor 2001-ben mind a Superbike egyéni világbajnoki, mind a csapat világbajnoki címet az olasz gyár pilótái hódították el. A három pilóta két éven keresztül versenyzett együtt a vörös gépeken, jelenleg Bayliss a MotoGP-ben, Xaus a Superbike VB-n, míg Ben Bostrom az AMA Superbike bajnokságban próbálkozik a gyár hírnevét tovább öregbíteni.

 
   
   

A Monster 620S i.e. specifikációja az értékes autogramokon kívül mindenben megegyezik a széria gépével. A licit az eBay internetes árverési oldalán zajlott le, és jelképesen 1 Euróról indult a verseny. Végül a május 15-én lezárult árverésen az r1sp1 becenevű licitáló ajánlata volt a legmagasabb, 7300 Euró (kb. 1.8 millió forint) értékben.