Ducatik A Mátrix: Újratöltve filmben és bemutatón

2003.05.22. 12:29

 
   
   

Már A Mátrix első részében nagy szerepe volt a mobiltelefonoknak, ez a második részben, A Mátrix: Újratöltve-ben is hasonlóan alakul. Viszont egy újabb, promócióra kiválóan alkalmas eszköz, egy motorkerékpár bukkan fel a film folytatásában, ami nem más, mint egy fekete, kétüléses Ducati 996-os. A Ducati és a Warner Bros nem csak a filmkészítésénél működtek együtt, hanem egy kis promóciót rendeztek A Mátrix: Újratöltve film nemzetközi bemutatója alkalmából. Az igencsak várt Mátrix folytatásában drámai üldözési jelenetben vesz részt a Ducati híres sportmotorja, amely évek során már sok díjat begyűjtött fantasztikus formatervéért, és jó néhány múzeumban is kiállításra került. Nem mellékesen számtalan összetett világbajnoki címet és futamgyőzelmet gyűjtött be a bolognai gyárnak.

 
   
   

A filmbemutató megünneplésére a Ducati egy kis motoros bemutatót szervezett az MTV élő műsorának, a TRL-nek, amelyet élőben sugároztak a New York-i Times Square-ről. A bemutatón természetesen a film főbb szereplői is megjelentek, úgy mint Keanu Reeves, Laurence Fishburne és Carrie-Anne Moss. A nyugati parti bemutatót Los Angelesben rendezték, ahol a Mann's Chinese Theatre előtt rendezett egy kis látványosságot a Ducati és a Warner Brothers, a Hollywood Boulevardon.

 
   
   

A Mátrix hívők ezrei jöttek el a bemutatóra, amely előtt és után a Ducati Kaszkadőr csapata adott elő látványos show műsort mindenféle két illetve egykerekű trükkökkel körítve. A közönség közt ráadásul egy ugyanolyan Ducati sportgépet sorsoltak ki, mint amilyen a filmen is látható. A Ducati kreatív igazgatójának elmondása szerint hasonló eseményeket rendeznek majd szerte a világon a film bemutatása során, többek közt Svédországban, Németországban és Angliában.

 
   
   

Az úriember elmondása szerint egyetlen film sem lehet ennél nagyobb, és A Mátrix motoros üldözéses jelenete félelmetesen jóra sikerült. Ezután egy igazi Mátrix és Ducati rajongó csak fekete 996-ost vásárolhat magának, bár sajnos a típust már nem gyártják, hiszen korábban a 998-as, idéntől pedig a 999-es váltotta fel végleg a modellpalettán az oly sikeres, Ducati 916-os által bevezetett formatervet.