Moto Guzzi bukósisakok

2003.07.01. 14:11

 
   
   

A Moto Guzzi stílusosan érkezett meg a bukósisakok piacára: modern, olasz design-nal és műszaki szempontból is kiváló tulajdonságokkal. Az új sisak, a Moto Guzzi tradícióinak megfelelően, kifejezi azt a motorozás iránti óriási szenvedélyt, amely Mandello del Lario-ban él, és mindezt utolérhetetlen egyéniséggel párosítja.

Ez a rendkívül könnyű és hatékony védelmet nyújtó sisak tökéletes összhangban áll azzal a túra- és versenyszellemmel, amely minden Moto Guzzi termékre rányomja bélyegét.

A megkülönböztetően új design nemcsak stílusbeli különbségeket takar, különbözik minden más rendszertől. A gömbölyű forma egy széleskörű szélcsatorna-tesztelés eredményeként született meg, amely lecsökkentette a méreteket, és kiváló aerodinamikai tulajdonságokkal ruházta fel a sisakot. A futurisztikus forma egy szabadalmaztatott működési mechanizmusnak köszönhető: amikor a sisak nyitva van, az állrész visszahúzódik és záródik, a súlypontot pedig abban a pontban tartja, amely maximális kényelmet biztosít menet közben. Nyitott sisakkal történő motorozás közben sem kell turbulencia, vagy "vitorlaeffektus" miatt bosszankodni.

Az állrész-működtető rendszer két biztonsági gombját egyszerre kell megnyomni a sisak nyitásához és zárásához, így nem áll fenn a váratlan sisakkinyílás veszélye. A záródás automatikusan történik, így nincs szükség erőkifejtésre vagy nyomásra.

 
   
   

A sisakon két állítható szellőzőnyílás található, egy a fejtetőn, egy pedig az állon. A belső bélés kivehető és mosható, és a legjobb minőségű hypoallergén anyagból, valamint egy speciális hangelnyelő polymerből készült, míg a sisakhéj polycarbon anyagokat tartalmaz, amelynek köszönhetően maximális ütésállóságot biztosít. A karcolásálló, páramentes plexi rendkívül ellenálló anyaga megfelel a nemzetközi előírásoknak, míg az állszíj gyorsan oldó csattal van ellátva.

A sisak alakzata és ergonómiai kialakítása, valamint külső formája maximális ütésállóságot biztosít, bármilyen szögből is érkezik a behatás. Könnyed mozdulatokkal megoldható a le- és felvétele, emellett kellemes viseletet garantál.

A Moto Guzzi sisak rendelkezik az összes szükséges bizonyítvánnyal (ECE 22-05), és megfelel a legmagasabb műszaki követelményeknek is. Súlya: 1,450 kg, XS-től (53/54) kezdve XL-ig (61/62) minden méretben kapható. Egyszerű grafikával ellátott, de elérhető ezüst, piros vagy fekete változatban, tökéletes Moto Guzzi stílusban. Kapható a Moto Guzzi márkakereskedésekben 2003. július második felétől.