Megint Indian

2003.07.08. 09:25

 
   
   

Úgy látszik, az Indián motorkerékpárok amerikai gyártója gyakran alkalmaz hozzá nem értő munkatársakat, hiszen egymás után több visszahívást is elrendeltek az ott gyártott motorkerékpárokra. A mostani felszólítás nem csekély számú, 3625 darab motorkerékpárt érint.

Bizonyos 2000. július és 2003. márciusa között gyártott motorkerékpárokra véletlenül hibás szélvédő tartó konzolokat szereltek fel a gyárban. A visszahívásban részt vevő modellekre ezt a szélvédőt szériatartozékként szerelik, bár a többi Chief gyártmányra extraként rendelhető. A hiba oka abban keresendő, hogy a szélvédőplexi felfogatása nincs egy síkban a konzolokkal. A rázkódások ezért feszültséget okoznak a konzoloknál, amitől egy idő után letörnek. Amennyiben ez menet közben történik meg, a váratlan esemény hatására a sofőr elveszítheti uralmát járműve felett, ami balesethez is vezethet.

Az akcióban visszahívott modelleken a szervizben kicserélik a szélvédők konzoljait, és a szélvédőn elhelyezkedő felfogatásokat is. A tulajdonosok kiértesítését 2003. júniusában kezdték meg.