Költözik az Indián

2003.07.22. 08:55

 
   
   

Az Indian Motorcycle Corporation szóvivőjének nyilatkozata szerint a cég vezetése azt tervezi, hogy a gyárat áthelyezi a kaliforniai Gilroyból az alabamai Birminghamban lévő Barber Motorsports Parkba. A beruházás eredményeképp 400 új munkahely jönne létre Burmingham körzetében a gyártási valamint a kapcsolódó területeken. A cégnek egymillió dolláros befektetés lenne a költözés.

Állítólag elsősorban a parkban lévő versenypálya a legnagyobb vonzerő a tulajdonosok számára. A világszínvonalú, 2,3 mérföld hosszú pálya a FIA és a FIM szabványainak megfelelően épült, és jelenleg az ország legjobbjának mondják. A megfelelően széles versenypályán 16 kanyar valamint jelentős szintkülönbség is található, és már a Porsche vezetőiskoláját is átcsábította Floridából Atlantába.

A Barber Motorsports Park újabban szintén otthont ad a The Barber Vintage Motorsports Múzeumnak, amelyet 1994-ben alapítottak. A több mint 850 motorkerékpárt és 45 személyautót számláló gyűjtemény a maga nemében a legnagyobbnak számít az Egyesült Államokban, és valószínűleg az egész világon is. A múzeumban 17 ország 125 gyártójának modelljei képviseltetik magukat.