A krosszpilóták már a jövőre gondolnak

2003.08.26. 14:48

 
   
   

Az első új szerződés Steve Ramoné, aki jelenleg is vezeti a 125-ösök bajnoki pontversenyét. Ramon 2004-től azonban a Motokrossz GP osztályban versenyez, ahová 2 éves szerződést írt alá a KTM Racing csapattal. Ramonnak ez a második éve KTM színekben. Az új szerződés aláírása után már csak a 125-ös világbajnoki cím megnyerésére kell koncentrálnia, amely ideális belépő lenne a következő idényre, a magasabb osztályba. Steve Ramon elmondta, hogy több ajánlata is volt, de nagyon boldog a KTM-nél, ahol igen jó két évet töltött el, így nem látja értelmét a váltásnak. Az új motort és az új géposztályt nem lesz könnyű egyszerre megszoknia, de reméli, hogy később a legjobbak ellen küzdhet a dobogós helyekért. Ramon a KTM MXGP gyári csapatában fog jövőre menni az SX250 vagy az SX450 nyergében.

 
   
   

A KTM a fiatal norvég tehetséget, Kenneth Gundersent is leszerződtette gyári csapatába a Motokrossz GP osztály következő idényére. Gundersen jelenleg az MX GP-ben az 5. helyen áll, és egy gyári felkészítésű Kawasaki 250-es géppel megy. Gundersen ezzel visszatér a tavalyelőtti márkához. Gundersen még csak 21 éves, de a leendő csapatfőnöke szerint az egyik legjobban képzett pilóta korosztályában, vezetési stílusa jól passzol a KTM 450-es négyütemű gépéhez. Gundersen ezzel Ramon egyik csapattársa lesz a jövő évi MX GP világbajnokságon, míg a másik csapattag, a csapat gerince, az óriási tapasztalatokkal bíró Joel Smets lesz valószínűleg, bár a belga jelezte, hogy a szezon végéig még nem írja alá a szerződést, ami mindenféle spekulációkra ad okot személyével kapcsolatban, de ezek a találgatások hamarosan rendeződni fognak.

 
   
   

A Yamaha gyári csapata szerződést kötött a jelenleg Honda színekben versenyző Cédric Melotte krosszpilótával a 2004-es idényre. A 24 éves belga 2003-ban a 650-es géposztályban megy, de jövőre a Motokrossz GP-ben indulhat egy négyütemű Yamaha nyergében. Csapattársa a hatszoros világbajnok, szintén belga Stefan Everts lesz. Idén Melotte már nyerni tudott a 650-es közt egy futamon, és ezzel egyedüli, aki megverte Joel Smerts-et a szezonban. Melotte elmondta, hogy régóta vár egy gyári csapat kínálta szerződésre, és megígérte, hogy meghálálja a csapatfőnök és a Yamaha belévetett bizodalmát. A Rinaldi csapat, aki az egyik legsikeresebb motokrossz együttes, egy évre kötött szerződést az ifjú belga pilótával.