A MotoGP előzetes naptára 2004-re

2003.08.25. 09:25

 
   
   

A Gyorsasági Motorkerékpáros Világbajnokság rendezői közzétették a futamok jövő évi előzetes menetrendjét. A naptárnak több érdekessége is van. Az egyik a lassan évek óta hagyománnyá váló 3 spanyolországi verseny. A spanyol tulajdonú Dorna, amely a sorozat megrendezésével foglalkozik, nyilván nem véletlen viszi háromszor a MotoGP-t saját hazájába, mivel ott minden egyes futamon garantált a 200.000 néző.

A következő újdonság a katari futam, amely az első a maga nemében az ázsiai földrészen. A kis olajhercegség bizonyára elegendő meggyőző érvet talált a sivatagi futam létjogosultságának alátámasztására, azonban valószínűleg a pénz jelentette a legfőbb vonzerőt a motoros hagyományokkal egyáltalán nem rendelkező ország tekintetében. A katari verseny a san-marinói futam helyett került a programba.

A harmadik érdekesség a nyár közepére hozott brazil verseny időpontja, amely a déli földtekén télen zajlik, azaz az esős évszak kellős közepén. Az idény végén, októberben sem fogunk unatkozni, a 4 versenyével ez a legzsúfoltabb hónap. A nyári szünet szokás szerint augusztusban esedékes. A többi pálya és időpont az évek óta jól megszokott sorrendnek felel meg.

A MotoGP világbajnokság előzetes naptára 2004-re:
4.04 - Suzuka, Japán
4.18 - Welkom, Dél-Afrika
5.02 - Jerez, Spanyolország
5.16 - Le Mans, Franciaország
5.30 - Mugello, Olaszország
6.13 - Barcelona, Spanyolország
6.26 - Assen, Hollandia
7.11 - Donington Park, Nagy-Britannia
7.18 - Sachsenring, Németország
7.31 - Rio de Janeiro, Brazília
8.22 - Brno, Csehország
9.05 - Estoril, Portugália
9.19 - Motegi, Japán
10.02 - Qatar
10.10 - Sepang, Malajzia
10.17 - Phillip Island, Ausztrália
10.31 - Valencia, Spanyolország

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.