Talmácsi a 2. helyen áll Brazíliában

2003.09.19. 11:28

 
   
   

Brazíliában a GP futamot a hollandiaihoz hasonlóan a csütörtök-péntek-szombat napokon rendezik meg. Nem kezdődött túl jól a Brazil GP Talmácsi Gábor számára, mivel az első szabadedzésen -magyar idő szerint csütörtök kora délután- csak a 18. leggyorsabb tudott lenni a szemerkélő esőben. Aztán az időmérő edzésre Talma alaposan feljavult. Az edzés teljes ideje alatt ugyan nem volt az első nyolcban, azonban a leintést követően egy káprázatos köridővel futott célba, és ez a második ideiglenes rajtkockát jelentette számára.

Az edzés elsőséget időlegesen Alex De Angelis szerezte meg. Andrea Dovizioso, aki sokáig az első helyet birtokolta, az edzés végére csak az 5. helyet tudta megtartani. Az első sorba Jorge Lorenzo és Gino Borsoi fért még be. A 3 fős magyar különítmény sajnos erre a futamra már csak 2 főre fogyatkozott Lénárt Péter kiválásával. A második magyar, Tóth Imi a 30. edzés pozíciót birtokolja jelenleg.

Mivel Talma az első négybe került, ami karrierje legjobb edzés eredménye, a MotoGP honlapjára is felkerült az edzést követő nyilatkozata:
"Igazán kedvelem ezt a pályát és elégedett vagyok az első napi teljesítményemmel. Már látjuk a csapat és jómagam által elvégzett rengeteg munka gyümölcsét. Remélem mai formámat át tudom vinni holnapra, és vasárnapra, a verseny napjára is."