Vége az Indiannak

2003.09.25. 11:16

 
   
   

Az Indian motorkerékpárgyár úgy tűnik végleg bezárta kapuit, miután az új befektetőkkel nem sikerült megállapodniuk, és a hitelezők nem vártak tovább pénzükre. A Milánóban is jelenlévő amerikai gyártó vezetését sokként érte a hír. A 102 éves cég bezárása tulajdonképpen meglepetés, hiszen az Indian motorok eladásai növekvő tendenciát mutattak az elmúlt évben, és 2004-re egy teljesen átdolgozott modellpaletta volt várható. Nemrég pedig a Terminator 3. részében láthattunk jó néhány motoros kaszkadőr jelenetet , amelyet ugyancsak Indian gépekkel hajtottak végre.

Sajnos a megrendelt alkatrészek és a pár hónappal ezelőtt, az új befektetővel együtt előterjesztett üzleti megállapodás ellenére az Audax, mint legnagyobb befektető, kiszállt az üzletből. A bostoni magáncég 45 millió dollárt invesztált a motorkerékpár üzletágba 2001-ben. A Las Vegas-i bemutatóra érkező Indian kereskedők is alaposan meglepődtek a hír hallatára. Mintegy 200 amerikai kereskedőt érint a gyár bezárása, főként azokat, akik kizárólag Indian motorok árusításával foglalkoztak. Az Indian már egyszer újraéledt romjaiból, amikor 52 évnyi gyártás után 1953-ban szintén bezárta kapuit. Jelenleg a cég jövője attól függ, hogy az Audax megindítja-e a csődeljárást ellene.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.