Kínaiak a MotoGP-ben

2003.10.09. 16:17

 
   
   

Kína eddig csak mint csapattulajdonos képviseltette magát a gyorsasági motorsportban, az Endurance Világbajnokságon. Most azonban két kínai élversenyző indul szabadkártyával a hétvégi Maláj Nagydíjon, a sepangi versenypályán. Huang Shi Zhao és He Zi Xian az Arlen Ness Yamaha csapatban versenyeznek, és a 250-es kategóriában állnak starthoz egy-egy TZM250 nyergében. A gépek valaha a D'Antin Yamaha csapatnál szolgáltak. A pilóták a Madif ipari konglomerátum jóvoltából országuk első képviselőiként vesznek rész a 250-es GP-futamon.

A 29 éves Shi Zao 150 köbcentiben (ez Ázsiában népszerű géposztály) volt Nemzeti Bajnok 2000-ben, valamint tengerentúli versenyeken is részt vett, például az 1998-as Endurance VB európai futamain, az Ázsia Bajnokságban 1999-ben és indult a Makaó GP-n is. Jelenleg vezeti a Kínai Supersport sorozatot.
Zi Xian 27 éves, és versenyzett már az Endurance VB futamain és Makaóban egyaránt. 2001-ben ő nyerte meg a 150 köbcentis bajnokságot és a kínai 125-ös bajnokságban második helyen végzett tavaly. Idén az egyik legnagyobb riválisa jelenlegi csapattársának a szupersport kategóriában.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.