Talma és Aszalós Ádám ajánlásával

2003.10.21. 16:05

RSV1000 - a Mille, 1998-óta öt sikeres évet tud maga mögött. A gyár immár elérkezettnek látta az idejét, hogy teljességgel lecserélje a gépet. 2003-tól már RSV1000R, illetve RSV1000R Factory néven okoz örömet a kéthengeres olasz gép versenypályán és közúton egyaránt. Amit a legtöbb Mille rajongó hiányolt eddig az Apriliákban, azt most megkapta a gyártól. Sok-sok lóerőt, egészen pontosan 138-at 9500 percenkénti fordulaton, és egy szinte versenykész alapmotort, igazi technikai ínyencségekkel. A két motorról részletes leírást Versenyzésre ítélve cikkünkben közöltünk.

A szupersport gépekre jellemző tendencia, hogy mind közelebb igyekszenek hozni a versenygépeket az utcai motorokhoz. Olyan élménnyel ajándékozzák meg ezzel a vásárlókat, hogy az imádott versenyző bőrében érezhetik magukat. Ki is lett volna alkalmasabb arra, hogy a magyarországi bemutatón lerántsa a leplet, mint a GP125-ös kategóriában, Apriliával versenyző Talmácsi Gábor, aki a Talma mondott egy-két jó szót a sajtótájékoztatón az új RSV-kről, bár saját Milléje még az előző generációhoz tartozott.

Lényegesen többet tudhattunk meg Aszalós Ádám elbeszéléséből, aki már végzett az első Factory bejáratásával. Ádám a motor futóművét dicsérte és a Factory radiális féknyergeit, melyekkel - elmondása szerint - a kihegyezett teljesítmény ellenére közúti forgalomban is nagyszerűen használható és nem utolsó sorban élvezhető a motor. Ádámnak ugyan kutya kötelessége csupa szépeket mondani az új Apriliáról, hiszen 2004-ben a Magyar Bajnokságon és az Alpok Adrián is egy RSV-t gardíroz majd, de amilyen lelkesen beszélt az új Aprilia szupersport gépről, meggyőződésem, hogy mi sem fogunk csalatkozni, ha tesztelhetjük az RSV-t.

És még valami, ami legalább ennyire fontos: az ár! Az olasz bemutatót követő találgatások igencsak fölé lődöztek a végső értéknek, mert a 2004 RSV1000R ára 3 200 000 Ft körül lesz, de bevezető áron (2003. december 31-ig) már 3 0000 000 Ft-ért megvásárolható. A Factory ára még nagyobb meglepetés volt, listaára 3 800 000 Ft lesz, de a mai naptól december végéig 3 599 000 Ft-ért megrendelhető.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.