Pályaavató Fóton

2003.11.28. 10:01

Újabb lelkes sportklubbal gazdagodott a magyar motoros társadalom. A Motorsport-Fót alapítói - Ágoston Pál vezetésével - volt és jelenlegi enduró- és krosszversenyzők, valamint lelkes amatőrök.

A Motorsport-Fót csapata és az EuroMotor a fóti önkormányzat támogatásával 2003. október 16-án Fót mellett szervezte pályaavatóját. Az összejövetel apropója, hogy az amatőr és profi enduró- és krosszmotorosok tábora egy jövőbeni versenysorozat új helyszínét ismerjék meg. A változatos, épített akadályokkal, ugratókkal tűzdelt krosszpálya, két erdei szakasszal és homokbánya etappal színesített. Remélhetőleg a jövőben ez a helyszín több enduró-krossz rendezvénynek fog helyszínéül szolgálni.

Az összesen 66 motor kétszer 40 perces enduró-krossz összevont futamában 22 profi, és egy perces különbséggel indítva, 44 amatőr mérhette össze erejét, természetesen profi időmérés mellett. A kétkerekűek után egyenkénti indítással 20 quados túrta tovább a pályát. A csípős hideg ellen a szervezők gulyáságyúban készült házi koszttal fegyverkeztek fel, és vendégelték meg a résztvevőket és a közönséget.

A nap szenzációja a 17 éves Léc Gergő volt, aki a profi kategóriában sok neves versenyzőt megelőzve léphetett fel mindkét futamgyőzelme után a dobogó legfelső fokára. Mindezt úgy, hogy a folyamatosan csúcsra járatott kétütemű 125-ös Suzukijába a futamok félidejében még tankolni is kellett.