Szerződéskötések a 125 köbcentiben

2003.12.09. 11:08

 
   
   

A legkisebbek közt még nagyban zajlik a jövés-menés a jövő évi szerződtetések kapcsán. Legutóbb a Seedorf Racing jelentette be hivatalosan, hogy amint az várható volt, a spanyol Hector Barberaval kötött két éves szerződést. A mindössze 17 éves Barbera, aki idén Doningtonban szerezte meg első GP futamgyőzelmét, alig várja a küzdelmet a jövő évi világbajnokságon azok után, hogy milyen zavaros körülmények közt távozott korábbi csapatától. Barbera a spanyol bajnok Alvaro Bautista csapattársa lesz a Seedorf Racingnél és célja egyértelmű: a világbajnoki címért küzdeni jövőre. Időközben a Seedorf Racing menedzsere Susana López tisztázta a vitát Jorge Aspar Martinezzel, Barbera korábbi csapatfőnökével a botrányos pilótaváltás ügyében.

 
   
   

Arnaud Vincent ismét a 125-ös kategóriában versenyez a világbajnokságon jövőre. Miután a francia pilóta nem talált magának megfelelő csapatot a 250-esek közt, egyezségre jutott az Angaia Racing csapattal. A géposztály 2002-es világbajnoka az olasz Mattia Angeloni csapattársa lesz az együttesnél és a 6 gyári Honda egyikét fogja megkapni 2004-re. A Honda egyébként erőteljesen növeli gyári támogatását a 125 köbcentiben a jövő évtől kezdve. Vincent célja, hogy egy erős évad után egy jó 250-es csapatba szerződhessen. Mint ismeretes, a KTM gyári csapatától meglehetősen érdekes körülmények közt távozott az év közepén, majd a Sterilgarda Racing csapatánál versenyzett az idény hátralévő részében és mindössze a 18. helyet szerezte meg az év végi összesítésben. 2001-ben a francia versenyző már ment Hondával, akkor a 10. lett a bajnoki pontversenyben.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.