Bitter Sanyi Amerikában tesztel

2004.02.06. 14:17

Egyetlen endurance vb-menőnk, Bitter Sándor mindennél jobban szereti Amerikát, legalábbis ha motorsportról van szó. Bitti, aki idén az Innodrom Racing Team első számú pilótája lesz a hosszú távú gyorsasági vb-ben, jobban kedveli az amerikai superbike bajnokságot a világbajnokságnál, a tengerentúli dirt track sorozatot a salakmotor vb-nél és az újvilági szuper- illetve motokrossz szériát a motokrossz világbajnokságnál. Bitti régi vágya épp ezért az, hogy az Egyesült Államokban versenyezhessen. Erre idén lehetősége lett volna a suzukis motorosnak, ám édesapja halála miatt inkább az endurance vb-t választotta, hogy minél több időt együtt tölthessen a családjával. Bitti újból belekóstolhat, ha csak egy rövid időre is, az amerikai motorozásba, miután két fantasztikus tesztlehetőséget kapott.

Bittert két amerikai motoros legenda hívta meg tesztelésre. Az egyikük Chris Carr, az ötszörös amerikai dirt track bajnok, aki tavaly az Év Motorosa lett az USA-ban A másik Doug Henry, aki 1998-ban érdemelte ki ezt a címet, háromszoros motokrossz és egyszeres szuperkrossz bajnok. Bitter márciusban utazik el Amerikába, ahol közel három héten át fog speciális dirt track, szupermoto és motokrossz edzéseken részt venni. Előbb Kaliforniában Chris Carrnál, majd New Yorkban Doug Henry ranchán. "Az egész tesztelést egy amerikai magyarnak, Csizmadia Endrének köszönhetem, aki tavaly látott a Daytonai 200 mérföldesen motorozni. Ő szervezte le a két amerikai sztárral a tesztlehetőségeimet, akik a legnagyobb meglepetésemre tárt karokkal várnak. Az amerikai edzések nagyon fontosak az áprilisban rajtoló vb előtt. Hiszen Carr dirt track edzőtáborában, ahol többek között két superbike világbajnok Scott Russell és Colin Edwards is tanult, és Henry supermoto illetve krossz pályáján olyan dolgokat fogok elsajátítani, amelyek óriási mértékben segítenek majd abban, hogy minél gyorsabb lehessek a vb-n. Egyszerűen most már elengedhetetlen az, hogy egy gyorsaságizó ne supermotózzon és krosszozzon kiegészítő edzésként. Hiszen a minél gyorsabb, úgynevezett csúsztatott kanyarvételt csak ezeknek a szakágaknak köszönhetően lehet minél jobban tökéletesíteni. Nem hiába szupermotózik például a gyorsasági vb összes menője is."- mondta Bitter, aki amerikai utazása előtt februárban még egy spanyolországi tesztelésen vesz részt az új endurance vb-beli csapatával.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.