Megkezdik a Ducati SportClassic motorok gyártását

2004.02.13. 15:40

Lenyűgözte a Ducati és motorszerető közönséget az olasz gyár által a nemrég bemutatott három SportClassic modell. A visszajelzések alapján a gyár úgy döntött gyártásba küldi modern technikával felszerelt, de külsejükben a múltat idéző koncepció motorjait. A SportClassic gépeket a Ducati minden jelentősebb kiállításon megmutatta az ősz és tél folyamán, és a kedvező fogadtatás után a gyár a szériagyártás mellett döntött. A Ducati internetes honlapján is igen nagy volt az érdeklődés a motorok iránt, ez szintén a sorozatgyártás melletti érvelést szolgálta.

Az első motor, amelyik legördül a gyártósorról az a Paul Smart replika lesz, amely várhatóan 2005-ben kerül a bemutatótermekbe. A motor Paul Smart 1972-es Imolában győztes 750 Imola Racer nevű versenygépe alapján készült. A mindössze 1000 darabos példányszámban gyártott gép igen exkluzív felszereltséggel bír: Öhlins hátsó rugóstag és Öhlins teleszkópvillák a széria felszerelés részét képezik.

A Sport 1000 nevezetű klasszikus sportmotor 2006 márciusától kerül a gyártási programba. Az izmos Café Racer kinézete teljesen egyedivé teszi a mai motorok közt. Formája időtálló és színe az eltéveszthetetlen Ducati sárga. Az időtlen szépség és a teljesítmény az, amelyet a rajongók elvárnak ettől a motortól. Ettől az időponttól 6 hónapon belül megvásárolható lesz a GT 1000 is, azaz 2006 szeptemberétől fogva. A csúcsmodell a mai kor technikai követelményeinek megfelelő szintű alkatrészekkel lesz felszerelve, amelyhez hagyományosan elegáns formaterv kapcsolódik.

A Ducati irányárakat is megadott új klasszikus formájú gépeihez:
Paul Smart replika 14-15.000 Euro
Sport 1000 11-12.000 Euro
GT 1000 10-11.000 Euro. Aki eldöntötte, hogy álmai motorja a három gép közül kerül majd ki, annak rendeléseit a gyár március 1-től szeptember 1-ig fogadja el a közölt minimum árakon. A foglalás a márkakereskedőkön keresztül lehetséges.