Erősítés a Kawasaki Z750-hez

2004.02.19. 10:00

Az Akrapovic sorra hozza ki teljesítménynövelő rendszereit a legújabb, 2004-es motorokhoz. Az idei szezon egyik slágerének ígérkező Kawasaki Z750-hez jelentett be a szlovén gyártó egy vadonatúj, a gyár Superpsort termékvonalába tartozó kipufogó rendszert. Bár ez a rendszer csak a legszolidabb az Akrapovic kínálatában, a rozsdamentes acélból készült leömlő és összekötőcsövek és az ovális szénszálas vagy titán hátsódob igencsak megemeli a motor teljesítményét.

A gyár mérései alapján a 4-2-1 felépítésű rendszerrel 5.7 lóerő plusz érhető el a maximális fordulatszámnál, de 5000-es percenkénti fordulaton akár 11 lóerőnyi többletet tudhatunk a hátsó keréken. Nemcsak a teljesítmény értékek alakulnak ilyen jól az egész fordulatszám tartományban, hanem a nyomaték is jelentősen növekedett, főleg 5000-es fordulat felett. Extraként titánból álló összekötő csövet rendelhetünk a gyűjtőcső és a hátsódob közé. A rozsdamentes acélból készülő rendszer esetén 4.58 kg súlyt takaríthatunk meg gépünk össztömegéből.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.