Akrapovic kipufogórendszer az új Aprilia RSV1000R-hez

2004.02.17. 14:13

Az Aprilia csak nemrég mutatta be vadonatúj RSV1000R modelljét és a világ egyik legjobb kipufogó rendszereket gyártó cége, az Akrapovic máris kihozta a motorhoz való teljesítmény növelő rendszerét. A gyár Evolution termékvonalába tartozó kipufogó a legnagyobb teljesítményt kínalja a cég kínálatában. Az Aprilia Mille esetében a leömlő és gyűjtőcsövek rozsdamentes acélból készülnek, a köztes cső titánból, míg a hátsódob választható módon szénszálas vagy titán kivitelben készülhet.

A lambda szonda érzékelőinek kialakításra került a helyük a gyűjtő és a leömlő csövekben. A 2 leömlő cső, a gyűjtőcső, a 2 összekötő cső és két hátsódob konfigurációban megalkotott rendszer nemcsak teljesítményben nyújt többet mint a széria kipufogó, hanem esztétikailag is sokat emel az RSV1000R kinézetén. Az Evolution rendszerrel 5.3 lóerő többlet érhető el 10.000-es percenkénti fordulaton, a legnagyobb többlet 6.9 lóerő 6200-as fordulatnál. Az extra teljesítmény az egész fordulatszám skálán tapasztalható. A nyomaték görbén még jobb értékeket tapasztalunk. A gyári rendszernél 3200 és 3800, valamint 5400 és 6400 fordulatszám tartományokban található lyuk teljesen kisimult az Akrapovic rendszerrel. Ráadásul a nyomaték értékek mindenhol magasabbak a gyári rendszerhez képest. Mindezek után a 101 decibeles velőt rázó hang és az 5.38 kg súlymegtakarítás már csak hab a tortán.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.