300 métert tűzött ki célul a nitrós Buellel

2004.02.20. 14:25

Jones a világ egyik leghíresebb - és legeszelősebb extrém motorosa, engedélyt kapott arra, hogy versenyrajongók tízezrei előtt kísérelje megdönteni az első keréken gurulás világrekordját a 2004-es Superbike világbajnokság első versenyén. Jelenleg is Jones a világrekorder, 266 métert gurult tavaly Floridában, és most azt tervezi, hogy 300 méterre javítja eddigi legjobb eredményét a Buell legújabb, XB12R Firebolt motorjával. Jonesnak 140 mph-re kell felgyorsítania a motort a lehető legrövidebb idő (és út) alatt ahhoz, hogy a rendelkezésre álló úthosszon az új rekordot meg tudja futni. Ehhez a végsebességhez Jones szerelőgárdája speciális nitro szettet szerelt a Buellre. Jones ötödikben nyomja mag a varázsgombot, amikor öt másodpercen keresztül dinitrogén-oxidot fecskendez eb a motorba, ezzel plusz 40 lóerővel gyarapodott a rekorder jelölt gépe. www.craigjones.comHirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.