Már Európában tesztelnek a MotoGP csapatok

2004.03.12. 13:42

Jó néhány gyári MotoGP csapat tesztelt az elmúlt hétvégén a spanyolországi Valencia versenypályáján. Az első napon a hondás Alex Barros volt a leggyorsabb pilóta, bár a Ducatik Bayliss-szel és Capirossival szintén nem mentek rossz időket. A Hondások közül Hayden volt még az élen. Kenny Roberts mellett Gregorio Lavilla volt a Suzuki másik tesztpilótája, mivel Hopkins még mindig nem épült fel krosszmotoros balesetéből. A Proton garázsából már a 2004-es V5-ös motorral gördült ki Nobuatsu Aoki, míg Kurtis Roberts a 2003-assal ment, de idejük jelentősen elmaradt az élcsapatokétól. Az Aprilia is ott volt a teszten, Marcellino Lucchi tesztpilótával.

A második nap Nicky Hayden tovább javított köridején, és ismét az eredmény tábla élén végzett. Tőle tizedekkel maradt el Capirossi és Bayliss a Ducatival, akik már a motor 2004-es verzióját tesztelték. Capirossi elmondta, hogy jelenleg aprólékos, nehéz fejlesztői munkát végeznek, és csak lépésről lépésre haladnak. Sokat dolgoztak a futóművön és a vázon, amely most már stabilnak tűnik fékezés alatt is. Barrost hátráltatta nem megfelelő kondíciója és a Hondához sem szokott még hozzá teljes mértékben, mivel az teljesen más, mint amit a 2002-es évad végén használt. Kurtis Roberts jól kezdte az évet a 2004-es Proton fedélzetén, az első körében összetörte, a motor tűzet fogott és porig égett. Ráadásul Kurtis Roberts válla kiment a helyéről. A Suzukik ismét a Hondák és a Ducatik mögött végeztek a nem hivatalos időeredmények listáján, őket az Aprilia és a Proton KR követteHirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.