Teszteltek a 250-es GP motorok

2004.03.29. 15:19

A múlt héten szerdán és csütörtökön a 250 köbcentis gyorsasági világbajnokság indulói vették birtokba a katalán pályát, a már gépeiket próbálgató 125-ösök mellett. Míg a gyári Honda és Aprilia csapatok már jó néhány idei teszten túlestek, addig a privát csapatoknak most volt lehetőségük először kipróbálni motorjaikat éles helyzetben. Az első napon a francia Randy De Puniet alakított szenzációsat, valamint a szintén Apriliás Sebastian Porto állt még az időtabella élén. Őket a Dani Pedrosa, Toni Elias spanyol gyári Hondás különítmény követte. Az első nap a tavalyi világbajnok Manuel Poggiali mindössze a 8. helyen állt. Érdekesség a géposztályban idén a francia versenyzők túlsúlya, összesen 7 pilóta származik a fent említett országból ebben a kategóriában.

A második, egyben utolsó nap elég rövidre sikeredett, mivel hideg, havas eső áztatta el a versenypályát, mindössze pár órát hagyva az érdemi munkára. Ennek ellenére sokan tudtak javítani időeredményükön, de a tabella élén továbbra is De Puniet maradt. Toni Elias viszont feljött a Hondával a második helyre, maga mögé utasítva Sebastian Portot, az időközben sokat javító Manuel Poggialit és az egy helyet visszaeső Pedrosát. A 250-esek mezőnye hétfőtől kezdi meg újabb kétnapos tesztprogramját a délebbre eső jerezi pályán.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.