Veszélyben több országos csúcs

2004.04.29. 18:31

Két nap, és beindul a technikai sportok egyik legizgalmasabb és legnagyobb érdeklősére számot tartó eseménye, az idén hatodik alkalommal megrendezésre kerülő kunmadarasi gyorsulási verseny.

A VI. MOTUL kupa első fordulója - mely egyben Honda Motoros Majális - nem lesz szűkében az aszfaltszaggató dragbike-okban. A hazai mezőny kőkemény, és jönnek a jó minőségű magyar pályára szokott svájci és német versenyzők is. A meglepetésvendég az 1200 LE-s TopFuel dragster lesz. A francia Eric Teboul legújabb szörnyetege 6 másodperc alatt tudja maga mögött a negyedmérföldes távot, ezalatt 360 km/h-ra gyorsul.

De nem kell szégyenkezniük a magyar versenyzőknek sem. Ma délután bemutatták a Kawasaki támogatásával induló Papp László Amerikából érkezett versenymotorját, egy Muzzy's építésű Ninja ZX-12R Pro Mod dragstert, ami minden bizonnyal erősen megszorongatja majd a mezőnyt, és a csapat szerint megdönti az eddigi országos csúcsokat. Papp Laci turbós 4 G-vel gyorsuló brutál gépét a közeljövőben részletesen bemutatjuk.

Az utcai és épített motorok küzdelme mellett a streetfighterek is harcba szállnak. A III. SHOX Streetfighter Kupa első versenye az edzések és a versenyek közötti szünetet tölti ki.

Az időjárás jelentés ne ijesszen meg senkit, legyen bár országos eső, Kunmadarason mindig süt a nap. Aki gumiszag- és benzingőzhiányban szenved, annak 2004. május elsején Kunmadarason a helye.