Rossi mégsem megy a Forma1-be

2004.05.04. 08:42

Valentino Rossi cáfolta, hogy jövőjét a Forma1-ben képzeli el, annak ellenére, hogy nemrég Michael Schumacher Ferrariját tesztelte Fioranóban, és nyilatkozata szerint ez egy álom volt számára. A MotoGP világbajnoka erősen kötődik az autóversenyzéshez és egy jövőbeni váltás a négykerekű versenyzésre több mint valószínű, hiszen már a Rally Világbajnokságban is bemutatkozott, még ha nem is túl nagy sikerrel. Azonban Rossi véget vetett minden Forma1-el kapcsolatos híresztelésnek, pletykának a jerezi MotoGP futam előtti nyilatkozatával.

"Csak játék volt, mivel nagyon szeretek autókat vezetni. A versenyzői karrieremet gokarttal kezdtem, mert amikor kicsi voltam, Forma1-es pilóta szerettem volna lenni, de ezután váltottam és áttértem a kétkerekűekre. Mindenesetre az autóvezetés egy nagyszerű hobbi, már részt vettem pár versenyen WRC autóval. Remek lehetőség volt kipróbálni egy Forma1-es kocsit és nagyon boldog vagyok ettől. Ez egy nagy szenzáció, de semmi több a jövőre nézve. Motorkerékpár versenyző vagyok most a Yamahánál és ez fantasztikus. Csak kipróbáltam egy Forma1-es autót és semmi közös tervünk nincs a jövőre nézve a Ferrarival. Számomra könnyebb volt vezetni egy Forma1-es kocsit, mint egy rally autót, mivel ez ugyanúgy zárt aszfaltpályán halad, mint a pályamotorok, de nem tudom, hogy képes lennék-e úgy vezetni egy ilyen autót mint ahogy motorozom, szóval csak egy próba volt, semmi több. Úgy vélem, mindenki, aki egy kicsit is rajong a versenyzésért, szeretne kipróbálni egy Forma1-es kocsit, és ez olyan, mint egy álom."Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.