Teljes a Ten Kate Honda siker

2004.05.27. 11:01

Az idény elején nem volt akkora a Honda főlénye a Supersport600-as világbajnokságon, mint tavaly Vermeulen vezérletével. Köszönhető ez annak, hogy a Ten Kate csapat versenyzői kissé gyengélkedtek az első két futamon. Ezáltal a yamahások elegendő pontot tudtak begyűjteni, hogy ott legyenek a tabella élmezőnyében. A monzai pályán várhatóan annak a motornak a pilótája diadalmaskodhat, amely a legerősebb, leggyorsabb.

Az edzések
A gyorsaságról Karl Muggeridge adott bemutatott már az első napon. Mindenkinél gyorsabb volt több mint 1 másodperccel, amely ilyen kiegyensúlyozott mezőnyben nagyon sok. A Yamaha Italia két versenyzője, Fabian Foret és Jürgen vd Goorbergh a 2 és 4. helyeket szerezték meg. A 3. pozícióba a Klaffi Hondás Charpentier ékelődött be. A második edzésnapon Muggeridge tovább javította idejét és tartva az egy másodperces előnyét megszerezte a pole pozíciót. Charpentier feljött a második helyre, míg Foret és Goorbergh maradt az első sor két maradék rajthelyén.

A verseny
A rajtnál az edzésen jól szereplő Muggeridge alaposan beragadt. Márkatársa Charpentier startolt a legjobban, őt nagy meglepetésre a 9. helyről rajtoló Lanzi (Ducati 749R) és Corradi (Honda) követte. Csak ezután jött Goorbergh és Foret a Yamahákkal. Muggeridge a 3. kör végén érte utol az élen Charpentiert, aki időközben box áthajtásos büntetést kapott. A célegyenesben azzal a lendülettel vette át a vette át a vezetést ahogy jött. Közben Broc Parkes csapattára is feljött, igaz ezalatt egy egyenesben nekiment oldalról Corradinak, aki felbukott és befejezte a versenyt. Miután Charpentier kiállt letölteni a jump start miatt kapott büntetését, Muggeridge előnye alaposan megnőtt üldözőivel szemben.

A verseny második felében a dobogó maradék helyeiért folyt harc egy 4 fős boly közt, amelyben Parkes, Foret, Goorbergh, Fujiwara szerepelt. Sajnos a vége előtt 3 körrel a futam vége előtt a dobogóért küzdő Fujiwara gépe is tönkrement, csapattársa Chambonhoz hasonlóan. Az utolsó körre Muggeridge főlényes vezetést szerzett, Foret jött be a másodiknak, és Parkes a harmadiknak. Charpentier a büntetése ellenére feljött a nagyszerű 5. helyre. Azonban a futam végét követő műszaki ellenőrzésen Foret gépében a superbike-os Vermeulenéhez hasonlóan nem működött megfelelően a bukás esetére beépített motorleállító rendszer (fekvő motor esetében 2mp belül le kell állítania a motort), ezért kizárták a versenyből.

A Supersport 600 VB 4. futamának végeredménye:
1. Karl Muggeridge - Honda CBR 600RR
2. Broc Parkes - Honda CBR 600RR
3. Jürgen vd Goorbergh - Yamaha YZF R6
4. Sébastien Charpentier - Honda CBR 600RR
5. Christian Kellner - Yamaha YZF R6
6. Max Neukirchner - Honda CBR 600RR
7. Giovanni Bussei - Ducati 749R
8. Vittoriano Guareschi - Ducati 749R
9. Matthieu Lagrive - Suzuki GSX 600R
10. Jan Hanson - Honda CBR 600RR

A Supersport 600 VB pontversenyének állása 4 futam után:
1. Jürgen vd Goorbergh 73 pont
2. Karl Muggeridge 62 pont
3. Kevin Curtain 47 pont
4. Katsuaki Fujiwara 34 pont
5. Broc Parkes 33 pont
6. Lorenzo Lanzi 31 pont
7. Fabian Foret 30 pont
8. Stephane Chambon 26 pont
9. Joshua Brookes 25 pont
10. Sébastien Charpentier 24 pont