Motoros film Che Guevararól

2004.05.28. 14:06

1952-ben két fiatal argentin, Ernesto Guevara és Alberto Granado elhatározta, hogy motorkerékpáron fedezi fel az igazi Latin Amerikát. Ernesto ekkor 23 éves orvostanhallgató volt és a leprakutatásra specializálódott. Alberto 29 éves és biokémikusnak tanult. A film azt követi nyomon, ahogy a fiatalok felfedezik Latin Amerika gazdag és komplex emberi és társadalmi felépítését. A két barát Buenos Airesből vág neki a romantikus kalandokkal tarkított útnak egy 1939-es Norton 500-as motorkerékpár nyergében.

A motor ugyan lerobban a 8 hónapos utazásuk alatt, de stoppal továbbjutnak útjukon. Kalandjaik alatt a Machu Picchu magasságaitól kezdve az Inkák örökségéig sok helyre eljutnak, míg megérkeznek a perui amazonas vidékére, egy eldugott lepratelepre, ahol megkérdőjelezik annak a gazdasági rendszernek a helyességét, amely ilyen helyzetben hagy embereket. A The Motorcycle Diaries története a ma is elő Alberto Granado és a később a kubai forradalom hőseként tisztelt kultikus El Che Guevara elbeszéléseiből, feljegyzéséből állt össze Walter Salles rendezésében. A film komoly elismerést kapott az idei Cannes-i Filmfesztiválon. A kritikák szerint a fesztivál egyik leginkább örömmel fogadott mozija volt.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.