Utcai Honda RCV?

2004.06.23. 10:08

A Honda RC211V-t senkinek sem kell bemutatni. A MotoGP-n való szereplése óta győzelmet győzelemre halmozott, jelenleg is a legjobb GP motornak tekinthető. Valentino Rossi vezérletével 2 egyéni világbajnoki és 2 csapat világbajnoki címet szerzett a Hondának. A Honda hírforrásai szerint a gyár most egy utcai verzió megépítését tervezi a MotoGP versenymotornak.

A hírek szerint az utcai V5-ös superbike a Ducati által megkezdett hullámot igyekszik meglovagolni, amelyben az olasz gyár is megépíti V4-es Desmosedici MotoGP motorjának utcai változatát. A források szerint a Honda megkérte a beszállítóit, hogy nézzenek utána melyek lennének a költségek, ha az RCV alkatrészei sorozatban készülnének. A 250 lóerős versenyblokk költsége sorozatban is várhatóan nagyon húzós lenne, még ha jóval kisebb teljesítménnyel is készülne.

Egyelőre nincs arról szó, hogy az új replika leváltaná a Fireblade CBR1000RR-t. Valószínűbb, hogy a gép egy luxus álommotor lenne, mint az RC45, vagy még inkább mint a közel 15 milliós árral büszkélkedő hajdani NR750 az ovál dugattyús motorblokkjával.