Honda Dio kosárral

2004.06.29. 09:46

A Honda bemutatta Dio Cesta nevű legújabb robogóját. A Honda Dio nem új név a robogók világában, a Honda régóta gyárt ilyen névvel kis automata kétkerekűeket. Most azonban kifejezetten városi bevásároló, bejáró avagy szórakozás céljára alakította a Cesta változatot. A divatos formához egy kosarat kapcsoltak a tervezők a robogó elejére, amely egyáltalán nem üt el a gép stílusától és nem teszi azt formabontóvá. A robogót a Sundiro Honda kínai leányvállalata készíti majd júliustól.

A négyütemű egyhengeres, léghűtéses blokk nemrég mutatkozott be a legfrissebb Dio modellben. Halk, 4.1 lóerős és keveset fogyaszt. 130 km-t tesz meg 2 liter benzinnel, az 5 literes tank akár 320 km-re is elég lehet optimális esetben. A meghajtás a robogóknál jól ismert automata röpsúlyos kuplunggal, fogazott szíjjal történik. Az ülésmagasság mindössze 690mm, így mindenki bátran használhatja kis méretei miatt a 77 kilós szárazsúlyú robogót. Az első kosáron egy zárható rolót is találunk, amivel a kíváncsi szemek elől rejthetjük el a rossz szándékú érdeklődők elől.

Az ülés alatt egy további 22 literes rekeszt találunk, amelybe egy teljes zárt sisak belefér. Az első pajzsban egy újabb másfél liter térfogatú, üdítős palacknak megfelelő helyet találunk. Az első lámpa a kosár alatt és előtt található, így a csomagtartó nem akadályozza a világítást. A kis Honda robogó szintén megkapta a gyár CBS fékrendszerét. A tolvajok elhárítására a gyújtáskapcsoló csak azután válik hozzáférhetővé, ha a megfelelően kódolt kulccsal közelítünk hozzá, extraként riasztót vásárolhatunk az előre kábelezett Dio Cestánkhoz. A modern robogó háromféle színben és egyelőre csak Japánban kapható.