Hosszú, forró moto-cross

2004.07.21. 09:28

Tikkasztó hőségben zajlott a Kawasaki Motocross Kupa 5. fordulója a keceli motokrossz pályán. A kétfordulós verseny mindkét futamán Németh Kornél számára termelték a babérkoszorúkat, rajt cél győzelmével Kornél győzelme egy pillanatig sem volt kétséges.

Andrej Kirchfaluschy az első kör végére belátta: ez most "one man show", így tartotta a biztos második helyet. Némi meglepetés volt Grillmayer Gábor hatodik edzésideje, de a Kawasaki Motorsport versenyzője fájlalta a kezét, így voltaképp taktikai okokból indult. A bajnokság összesítését ugyanis nyolc futam után ő vezette 188 ponttal a 143 pontos Czuni László előtt, míg a harmadik helyen - a Kecelen nem induló - Rodek Bohuslav állt. Így aztán, ha Németh Kornél elviszi az első helyet, Czuni László pedig harmadik, akkor az első futam tizennyolc pontjával még mindig meggyőző marad Grillmayer Gábor előnye. Természetesen a Kawasaki Motorsport versenyzője is motorozott volna még a második futamban, de hát a fájdalom nagy úr. A nap kellemes meglepetése volt Rausher Roland krosszozása, aki az összetett versenyben a hatodik helyen állt, de most felkapaszkodott a dobogóra.

A második futamban megint Németh Kornél villogott és rajt-cél győzelmet aratott. A második győzelmébe még az is belefért, hogy elhasaljon mintegy húsz másodpercre. A nagy rohanásban Darók Adrián és Andrej Kirschfaluschy felborította egymást. Egyszerűen hihetetlen volt, hogy abszolút ártalmatlan helyzetben hogyan tudtak egymásnak menni. Amíg megkeresték és újra indították a Yamahát, illetve a Hondát, Rauscher Roland és Czuni László egérutat nyert és őket intették le a második és a harmadik helyen.

Kawasaki Nyílt Magyar Bajnokság, 250 cm 3:

1. Németh Kornél (Neptun SE) KTM 50 pont
2. Rauscher Roland (Real Motorcentrum) Suzuki 40 pont
3. Czúni László (Kawasaki Motorsport) Kawasaki 38 pont
4. Andrej Kirchfaluschy (Center Motorsport) Honda 38 pont
5. Darók Adrián (Nyári Pál Moto-cross SE) Yamaha 30 pont
6. Horváth Endre (Nagycenki SE) Honda 26 pont