Pedrosa főlényesen nyert

2004.07.21. 09:55

A brazil futamon diadalmaskodó tavalyi világbajnok, Manuel Poggiali a németországi GP futamon is jó formájában reménykedett. Azonban a fiatal Daniel Pedrosával most már minden egyes futamon számolnia kell, akárhol is rendezzék meg azt. Igaz Porto javuló formát mutat, a szinte hazainak számító brazil futam utolsó köreiben megállt motorja, így a német futamon szándékozott ponthátrányát csökkenteni. A pálya vonalvezetése szoros versenyre engedett következtetni, de volt, aki a számításokat keresztülhúzta.

Az edzések
Az első edzésnapot az Apriliák uralták. Porto idén egyetlen körre mindig nagyon gyors tud lenni, övé lett az ideiglenes pole. Rolfo fért be egyedül az első ötbe Hondáján. Mögé De Angelis és De Puniet állt fel az első sorba. A brazil futamgyőztes csak 5. lett az első napon. A szombati edzésen Porto már nem tudott javítani köridején, de mivel az már így is körrekordként került bejegyzésre, elégendőnek bizonyult az első rajtkockához. Az első négyből egyedül De Angelis javított, és ezzel egy második starthelyhez jutott. Rolfo és De Puniet maradt még az első sorban. Pedrosa feljött az 5. helyre, Poggiali egy hellyel lejjebb szorult a rajtsorrendben.

A verseny
A rajttól Rolfo, Porto, Pedrosa, De Angelis és De Puniet sorrendbe jöttek el a pilóták. Dani Pedrosa 2 kör alatt lenyomta Rolfot és Portot, majd begyújtotta Hondájának rakétáit és mindenkit maga mögé utasított a verseny hátralévő részében. Porto szintén elég gyors volt ahhoz, hogy a második helyen motorozzon és helyét senki se veszélyeztesse a futam jelentős részében. Mögöttük folyt az igazi küzdelem. Sajnos ebből Poggiali hamar kiszállt, mivel egy ívet túl szélesre vett és kiszaladt a pályáról, majd elesett a sóderágyban. A 3. helyért Elias, De Angelis, De Puniet, Rolfo és Aoyama folytattak kemény harcot. Ebből és a pályáról 10 körrel a vége előtt Elias kiszállt. Az utolsó körben De Puniet vezette a 3. helyért küzdő négyes bolyt. A francia pilóta azonban nagyot hibázott és elment neki De Angelis, majd amíg várt a válasszal, Aoyama is letaszította a 4. helyről, így 3. helyett végül csak 5. lett. Pedrosa nagy főlénnyel nyert, Porto 2. helye szintén biztos volt.

250 köbcentis futam végeredménye:
1. Daniel Pedrosa Honda
2. Sebastian Porto Aprilia
3. Alex de Angelis Aprilia
4. Hiroshi Aoyama Honda
5. Randy de Puniet Aprilia
6. Roberto Rolfo Honda
7. Anthony West Aprilia
8. Fonsi Nieto Aprilia
9. Franco Battaini Aprilia
10. Sylvian Guintoli Aprilia

Gyorsasági Motoros VB 250 köbcentis kategória pontversenyének állása 8 futam után:
1. Daniel Pedrosa SPA 155 pont
2. Randy de Puniet FRA 130 pont
3. Sebastian Porto ARG 108 pont
4. Toni Elias SPA 86 pont
5. Fonsi Nieto SPA 83 pont
6. Alex de Angelis ITA 80 pont
7. Roberto Rolfo ITA 67 pont
8. Hiroshi Aoyama JPN 64 pont
9. Manuel Poggiali ITA 63 pont
10. Anthony West AUS 55 pont