Pedrosa megállíthatatlan

2004.07.28. 10:56

A fiatal Daniel Pedrosát immáron egyre többen hasonlítják össze Valentino Rossival. A spanyol versenyző tavaly nyerte meg a 125 köbcentis világbajnokságot és idén a 250 köbcentis bajnokság félidejénél vezeti a bajnoki tabellát. Hozzászokott a jóval erősebb géphez, és szinte minden pályán esélyesként indul. A németországi futamon főlényesen nyert, ezért az angliai versenyen szintén a legnagyobb esélyesként számolt vele mindenki.

Az edzések
Az első edzésnapot Alex de Angelis uralta, akinek szintén ez az első idénye a 250 köbcentisek közt, és egyre jobban beleszokik a géposztályhoz. Toni Elias, Randy de Puniet és Daniel Pedrosa alkotta még rajta kívül az első sort. A második nap Angelis tovább javított idején és a körrekordon egyben. Magabiztosan szerezte meg az első rajtkockát. Sebastian Porto idén egyetlen körre mindig nagyon gyors tud lenni, így feljött most is a 2. helyre. Aoyama és Pedrosa zárta az edzések után az első sort. Puniet, Elias, Poggiali és West alkották a második rajtsort.

A verseny
Aoyama, Pedrosa, Porto, Debon jött el legjobban a rajttól. Pedrosa kb. 3 kört várt, majd átvette csapattársától a vezetést. Porto és Nieto is megelőzte Aoyamát, a 2-3. helyre jöttek fel ezzel. Zavarában Aoyama az első kör végén felbukott Elias hátsó kerekében, de vissza tudott állni a versenybe. A tavalyi világbajnok, Manuel Poggiali borzasztó formáját látszott igazolta kiesésével a 4. körben. A san marinói fiú idén nyert ugyan egy futamot, de képtelen a vb ritmusát felvenni.

Pedrosa a verseny elejétől kezdve fokozatosan elhúzott a mezőnytől és folyamatos körrekordjaival sokkolta a többieket. Nagy főlénnyel nyerte az angol GP-t, mögötte szintén biztosan szerezte meg a második helyet Sebastian Porto. A harmadik helyért folyt egy kis csata a futam közepén Puniet és Nieto közt, amelyből a francia apriliás került ki győztesen. Később de Angelisnek is kikerülte Nietót, így kategória újoncként a szép negyedik hely lett a jutalma.

250 köbcentis futam végeredménye:
1. Daniel Pedrosa Honda
2. Sebastian Porto Aprilia
3. Randy de Puniet Aprilia
4. Alex de Angelis Aprilia
5. Fonsi Nieto Aprilia
6. Anthony West Aprilia
7. Franco Battaini Aprilia
8. Naoki Matsudo Yamaha
9. Hiroshi Aoyama Honda
10. Sylvian Guintoli Aprilia

Gyorsasági Motoros VB 250 köbcentis kategória pontversenyének állása 9 futam után:
1. Daniel Pedrosa SPA 180 pont
2. Randy de Puniet FRA 146 pont
3. Sebastian Porto ARG 128 pont
4. Fonsi Nieto SPA 94 pont
5. Alex de Angelis ITA 93 pont
6. Toni Elias SPA 86 pont
7. Hiroshi Aoyama JPN 71 pont
8. Roberto Rolfo ITA 67 pont
9. Anthony West AUS 65 pont
10. Manuel Poggiali ITA 63 pont