Fóti endurocross verseny

2004.08.31. 17:41

Mindenki nagy megelégedésével zajlott le a hétvégén a fóti endurocross verseny. A pálya útvonala meglehetősen színes volt, tartalmazott egy krossz szakaszt, de volt erdei része, valamint a versenyzők látogatást tettek a homokbányában is. A talajt javarészt homok alkotja, ezért szokás szerint nagyon fárasztó volt a derbi. A hét kilométeres pálya tartalmazott egy kereszteződést is, amit aluljáró-felüljáró kombinációval oldottak meg a rendezők.

Az egyórás motoros futamot egy félórás quad futam követte, majd megint a motorosok és végül ismét quad-osok következtek. Futamok közben és alatt természetesen a büfé gondoskodott az energiáról, amire jócskán volt igény. A százfős versenyzői létszám hazai viszonylatban kiemelkedő adat, de a MOTORSPORT FÓT korábbi versenyein már korábban megdőlt a százas nevezési csúcs.

A verseny rangját emelték prominens motoros személyek is, akik a családias hangulat és a jó verseny egyvelege miatt rendszeres látogatói a fóti versenyeknek. A versenyen indult Hermann Henrik (a MAMS elnöke) is, aki a fóti pályánkat tartja ideálisnak a Párizs-Dakarra való felkészüléséhez. Sasvári Sándor (Saso), a Magyar Enduro Szövetség elnöke is ellenőrizte a pályát és elégedett volt a rendezéssel. Szintén indultak a versenyen a lengyelországi hatnapos csapat világbajnokságra készülő magyar enduró válogatott tagjai is, akik a hasonlóan homokos pályára készültek.

"Sikeres napon vagyunk túl, hiszen most is a teljesült az elképzelésünk, és mindenki jól érezte magát! A versenyzők jót versenyeztek, a nézők jót kirándultak és szurkoltak, a kereskedők értékesítettek, a kaja jó volt, mi pedig rengeteget dolgoztunk." - nyilatkozta Pilisy Sándor a rendezők részéről.

A MOTORSPORT FÓT-HUSABERG kupasorozat utolsó, negyedik fordulója október 3-án lesz, amelyen eldől, hogy ki nyeri meg a fődíjat, HUSABERG FE450 típusú enduró motort. A díjkiosztó a királyválasztón lesz október 24-én, amelyet szintén a fóti pályán rendeznek. A királyválasztó idén nagyon különlegesnek ígérkezik, mivel a rengeteg amatőr mellett itt elindulnak az igazán profik is, akik a Magyar MotoCross Bajnokságban teljesítenek az év során.