Talma ismét pontszerző

2004.10.18. 10:43

Andrea Dovizioso Malájziában szerzett második helyezésével már megszerezte a bajnoki trófeát a világbajnokság befejezése előtt két futammal. A futamot Stoner nyerte, és ezzel megszerezte a KTM első világbajnoki győzelmét. Mivel a versengés már eldőlt, óriási versenyre volt kilátás az erre kiváló feltételeket nyújtó Philip Island-i pályán. Talmácsi Gábor remekül ment a maláj futamon, és idén második alkalommal ért célba a 8. helyen.

Az edzések
Az első időmérő edzésen meglepetése, hogy Gino Borsoi érte el a legjobb köridőt. A már bajnok Dovizioso lett a második, rajta kívül Stoner és Giansanti fértek oda az első sorba az első napon. Talma ezt a napon a 13., míg Tóth Imi a 22. helyen zárta. A második időmérőn az addig 7. helyen álló volt világbajnok Roberto Locatelli sokat javított és megszerezte az első rajtkockát. Lorenzo, Stoner, Jenkner fértek be az első sorba. Onnét egyetlen hellyel szorult le az idei világbajnok Dovizioso. Talma egyet javítva 12. Tóth Imi pedig a 22. helyről várhatta a vasárnapi rajtot.

A verseny
A start után hamar a Dovizioso-Lorenzo-Stoner hármas állt az élre. Talma az első kör végén a remek 7-8. hely környékén motorozott. A Lorenzo vezette hármas boly gyorsan elhúzott a mezőnytől, egyedül az edzés első Locatelli próbált a nyomukba eredni. Talma a 3. körben már a KTM-es Mika Kalliót előzve feljött a 6. helyre is, de sajnos a következő kör egyenesében hárman is elmentek mellette. Locatelli pár kör alatt utolérte a hármas élbolyt. Talma eközben 1-1 helyet visszaesve a 9-10. hely körül tartotta a Malagutit.

Talma sajnos a 8. körig bírta az üldözőboly tempóját, utána a 11-13. helyen birkózott vagy 10 másik versenyzővel. A féltávnál Dovizioso, Lorenzo, Stoner, Locatelli boly ment az élen. A verseny befejező szakaszára egy időre Locatelli lemaradt a vezető hármastól, ekkor Lorenzo vezetett. Talma továbbra is a 8-12. helyeken csatázott egy méretes bolyban. Lorenzo és Dovizioso addig szórakoztak, míg Locatelli ismét utolérte őket.

Az utolsó körre Lorenzo, Dovizioso, Stoner, Locatelli sorrendben fordultak a pilóták. Lorenzo a célegyenesben jött fel az első helyre. Ekkor ismét a 125-ösökre jellemző látványos utolsó kör következett. A kör felénél Dovizioso megelőzte Lorenzot, Stoner pedig a táv háromnegyedénél jött be a spanyol elé. A világbajnok alig egy tized másodperccel nyerte idei 5. futamát. Lorenzo azonban az utolsó kanyarból kijőve ismét Stoner mellé ért és legyorsulva az ausztrált, ezredmásodpercre azonos idővel, célfotóval szerezte meg a második helyet. Talma már a 8. helyen járt, amikor az utolsó körben három Aprilia is megelőzte. Hiába a Malaguti teljesítménye egyenesben még nem elegendő. Tóth Imi 21-nek ért célba.

125 köbcentis futam végeredménye:
1. Andrea Dovizioso Honda
2. Jorge Lorenzo Derbi
3. Casey Stoner KTM
4. Roberto Locatelli Aprilia
5. Steve Jenkner Aprilia
6. Hector Barbera Aprilia
7. Gino Borsoi Aprilia
8. Mike di Meglio Aprilia
9. Alvaro Bautista Aprilia
10. Sergio Gadea Aprilia
11. Talmácsi Gábor Malaguti

Gyorsasági Motoros VB 125 köbcentis kategória pontversenyének állása 15 futam után:
1. Andrea Dovizioso ITA 273 pont (már világbajnok)
2. Roberto Locatelli ITA 182 pont
3. Jorge Lorenzo SPA 179 pont
4. Hector Barbera SPA 177 pont
5. Casey Stoner AUS 145 pont
6. Pablo Nieto SPA 125 pont
7. Steve Jenkner GER 116 pont
8. Alvaro Bautista SPA 113 pont
9. Mirko Giansanti ITA 101 pont
10. Mika Kallio FIN 86 pont.
..
18. Talmácsi Gábor HUN 36 pont
29. Tóth Imre HUN 6 pont