Merre tart Talmácsi?

2004.10.27. 10:43

Talmácsi Gábor idén bebizonyította a Malagutival, hogy mit tud még egy viszonylag gyengébb blokk ellenére is. Az eddig begyűjtött 36 pontja, és a tény, hogy a 27 évnél idősebb pilótáknak nincs jövőre helye a 125 köbcentis mezőnyben, alaposan megnövelte Talma ázsióját. Nem egy gyári csapat érdeklődik utána élénken, de a Malaguti is további fejlesztéseket és befektetéseket ígért neki, ha náluk maradna. Lássuk, most hogy áll a naponta változó, természetesen nem hivatalos kérők száma.

Talmát hívja a KTM, de nem a 125 köbcentibe sajnos, hanem a 250-esbe mehetne és fejleszthetné a gyár új motorját. Ez 2+1 éves szerződést jelentene, de ugye tudjuk, a fejlesztés nem egy eredményekben gazdag munka. Viszont a gyár valószínűleg mindent megadna az eredményes munkához, hasonlóan a Malagutihoz. Kis esélye van egy KTM 125-ös motorra, ez a vb címért való küzdelmet jelentené Gábornak!

Hívja az idei világbajnok Kopron Scott Honda csapat, ahol Fabrizio Lai csapattársa lenne, Andrea Dovizioso feljebb megy egy kategóriát. Nem kétséges, hogy ez a motor idén roppant gyors volt, a kérdés az, hogy a Honda akarja-e fejleszteni 125-ös gépét jövőre, vagy megelégszik ezzel az egyetlen vb címmel. Mert itt akár világbajnoki esélyekkel állhatna rajthoz.

A harmadik ajánlat Derbitől érkezik, ahol Talma a távozó Lorenzo gépére ülhetne fel, ami láthattuk, mennyire gyors volt. Nagy kérdés, hogy a Derbi jövőre Aprilia technikát fog használni, mivel mindkét gyár, illetve a szintén érdeklődő Gilera tulajdonosa a Piaggio konszern.

A negyedik, szintén komoly ajánlat a jelenlegi csapatától, a Malagutitól érkezett, megspékelve azzal, hogy a Derbinél dolgozó francia főmérnök, aki nagyon kedveli Talmát, odakerülne a Malagutihoz irányítani a csapatot és a fejlesztést. Ő már jó néhány motorból, pilótából faragott világbajnokot, és a Malaguti további fejlesztéseket ígért. A főmérnök ráadásul csak akkor jönne a Malagutihoz, ha Talma maradna, mint első számú pilóta. Mint látható, alaposan megnőtt a Talma iránti kereslet, reméljük ebből a legjobbat fogja választani és jövőre minden egyes futamon az élmezőnyben láthatjuk küzdeni, akár a dobogós helyezésekért. A hétvégi valenciai futam során eldőlhet sok minden, reméljük Talma nagyon odateszi magát az idei utolsó futamon.