Hayden marad, Barros megy a Honda HRC csapattól

2004.11.05. 09:44

A Honda bejelentette, Nicky Hayden marad a Honda gyári csapat egyik pilótája a 2005 és 2006-os versenyidényre, de nem hosszabbították meg Alex Barros szerződését a HRC csapatnál. A Hondánál érzik, hogy baj van a gyári csapatnál, ezért keményen odacsaptak és már az első év után kirúgták Barrost.

Haydent fiatalsága és az amerikai piac miatt tartották meg. A hivatalos magyarázat szerint, amelyet a HRC igazgatója, Satoru Horiike adott, Hayden nagyon keményen dolgozott idén és 100%-ot adott ki magából. Az elmúlt két évben a japán főnök szerint Hayden sok mindent megtanult a pályákról a MotoGP világáról, most itt az ideje, hogy megtanítsák győzni.

Alex Barrosnak minden jót kívánt a csapatigazgató, és közlése szerint hamarosan bejelentik Hayden csapattársát. Hayden igazán örült a szerződéshosszabbításnak, mivel már hat éve versenyez a Hondánál és meglátása szerint a belé vetett hit és bizalom töretlen. Nincsenek illúziói, nem lesz könnyű dolga, de a Honda egy vadonatúj csapatot épít köré a 2005-ös idényre. Hayden ígérete szerint jövőre is mindent megtesz majd a sikerért.