MZ-k a hadseregben

2004.11.09. 11:05

A német MZ gyár különleges megrendelést kapott. A francia hadsereg a közeljövőben 502 darab MZ 125 SX terep-motorkerékpárt vásárol fegyveres erői számára. A modern, könnyű felépítésű 125 cm 3-es off-road motor méltán nyerte el a döntéshozók bizalmát, hiszen nem csak rendkívül megbízható, hanem a fenntartása is könnyű és persze olcsó.

Különösen meggyőző volt a franciák számára a motorkerékpár egyszerű kezelhetősége, valamint a nyomatékos, egyhengeres, négyütemű, széria 125 cm 3-es blokk, amivel szerelik. A 110 km/h végsebességre képes motor pedig nemcsak egyszerű, de nagyon könnyű is, összesen 124 kg-ot nyom. A megrendelés szerint a hadseregnek mattfekete járművekre van szüksége, amelyek megerősített kormánnyal, blokkvédő idommal, hátsó dobozzal és tanktáskával felszerelve érkeznek a rendeltetési helyükre. A szállítás október óta folyamatosan zajlik.

Az MZ Motorrad- und Zweiradwerk GmbH a legrégebbi német motorkerékpárgyár. Jelenlegi modellpalettáján szerepel az 1000 cm3-es sportmodell mellett egy ugyanekkora blokkal szerelt csupasz verzió, 660 cm3-es és 125 cm-es endurók és supermotók, valamint ATV is 50- és 175 cm 3-es blokkal, és persze robogók. A jövőben újabb modellek bevezetését tervezik.