A legszélesebb hátsójú motor

2004.11.11. 09:56

Az Avon gumigyár és a Zodiac utángyártott alkatrészeket gyártó cég szövetkezett egymással, és létrehozta a legnagyobb motorkerékpár hátsógumit. Először volt az Avon Big 200-as, majd az Avon Bigger 230-as, később megszületett a még Bigger 250-es gumi. Az Avon 300-as hátsógumijának bemutatásakor a nagyközönség azt gondolta, hogy ennél nagyobb már nem lehet. Azonban tévedtek. Most megérkezett az Avon legnagyobb, legalacsonyabb, legszélesebb Super Big Bad Fat Ass hátsó gumija, a 330-as.

Hihetetlen, hogy néz ki az Avon 330, ami még hihetetlenebb lábnyomot hagy maga után. Ez a méret szélesebb, mint két széria Harley hátsó- és egy első gumi együtt. Ahhoz, hogy egy ilyen hatalmas gumi felkerülhessen egy motorkerékpárra, szükség van némi futómű változtatásra is. Ton Pels, a Zodiac tervezője máris kifejlesztette az extra nagyméretű gumihoz illő széles felnit, kiszélesített lengővillát és a hátsó meghajtást, a komplett szett pedig már a TÜV engedélyezés stádiumában van.

A cég úgy tervezi, hogy az első motorkerékpár, amelynek ilyen hatalmas feneket kerítenek, december elején kerül a nagyközönség elé.