Pfeiffer duplája

2008.03.07. 14:05

A királyt nem lehet megütni. Chris Pfeiffer sikeresen duplázott a zürichi Streetbike Freestyle VB-n. A fedettpályás versenyen BMW F800-as kéthengeresével indult a 37 éves stuntrider. 12 ország 16 indulója küzdött meg egymással, de Pfeiffer tavalyi bajnoki címe után ismét bizonyította tudását.

"Nagyszerű érzés megvédeni egy olyan címet, amit tavaly már megnyertem. Amikor az ember világbajnokként indul neki egy versenynek, sokkal nagyobb nyomás alatt van, hiszen újra ugyanazt a teljesítményt szeretné hozni” -mondta Chris. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy kezelni tudtam ezt a nyomást és újra bajnokként értem célba főleg miután számos érthetetlen döntés született a zsűri részéről verseny közben."

A viadal két négyperces fordulóból állt, a jobbik pontszáma számított bele az összesített eredménybe. Pfeiffer több, még sosem látott gyakorlatot mutatott be. Az orsószerűen kipörgetett double donut gumikarikáját a közönség ovációval fogadta. Több versenyző panaszkodott a zsűrizésre, ám a végeredményt tekintve látszólag mindenki egyetértett abban, hogy Chris megérdemelte második világbajnoki címét.

Az Indoor Streetbike Freestyle Világbajnokság idei, második évében a svájci rendezők mindent megtettek a lehető legjobb viszonyokért. A tapadás érdekében a 15x50 méteres terepre 70 tonna aszfaltot hordtak fel, melyet a verseny után felszedtek és újrahasznosítottak.

A következő évi VB-ről Pfeiffer elárulta, mindent megtesz a harmadszori diadalért. Elmondása szerint egyre szorosabb lesz a verseny, jól látható a társak szakmai fejlődése.

A Streetbike Freestyle VB-n magyar versenyzőnk, Herczeg Balázs 9. helyezett lett. Reméljük, a következő évben már ő lesz az, aki Chris Pfeiffert megszorongatja és esetleg legyőzi a serlegért folyó harcban.


Eredmények:

1 Chris Pfeiffer (Németország) – 167
2 Humberto Ribeiro (Portugália) – 160
3 Sébastien Desbonnet (Franciaország) – 156
4 Antonio Carlos Farias (Spanyolország) – 147
5 Mattie Griffin (Írország) – 146
6 Narcis Roca (Spanyolország) – 142
7 John Den Ouden (Hollandia) – 141
8 Ricardo Domingos (Portugália) – 131
9 Herczeg Balázs (Magyarország) – 129
10 Aaron Twite (USA) – 119