Már megint a Honda a legmodernebb?

2008.04.18. 12:30

A Honda Motor Co. hivatalosan is beindította termelését a világ legmodernebbnek számító üzemében, a kumamotoi motorgyárban. Az építési koncepció a büszkén hangoztatott ember- és környezetbarát módszer egyik legkiválóbb példája. A tervezési filozófia hatékonyságot vár a környezettől, hiszen nem csak a robotizált gépek gyorsasága mérvadó, hanem az ott dolgozó személyzet érzelmi kötődése is. Már a tervezés során törekedtek arra, hogy a természetes fény érvényesülhessen a csarnokokban és a közvetlen környezetükben is, ahol napelemrendszereket építettek. A gyár az egész világ számára termel mostantól, részben ezek a gépsorok veszik át az Egyesült Államokban bezárt üzem kapacitását is.

A mintegy 64 000 négyzetméteren elterülő komplexum évi félmillió motor gyártására képes. Itt folyik majd a világrekorder Honda Super Cubnak összerakása ugyanúgy, mint a legmodernebb sportmotoroknak. A 33 milliárd jenes befektetés a Honda Motor Co. tervei szerint biztosítja a márka vezető szerepét a jövőben is.

Aki esetleg ott jár, nézzen át a kerítésen és küldjön egy fotót nekünk. A gyár címe: 1500 Hirakawa, Ohzu-machi, Kikuchi-gun, Kumamoto, Japan. Készül valaki arra?