nUCLEUS: beleszerettem a jövőbe

2008.05.10. 14:28

Hogy kezdjem? Azzal, hogy akarom, és bármelyik olvasóm fél karját odaadnám ezért? Akár így is, hisz igaz, percek óta vakarom magam össze, fejemben a múlt dobozvázas koncepciói kavarodnak a jövővel, a technicizmus robotizált foszlányai a zen buddhizmus minimalizmusával. Jelentem: végem. ide vele!


A NONOBJECT stúdió nUCLEUS projektje még sosem látott koncepciója a motoriparnak. Egy könnyű rúgással csinálja ki az elmúlt évszázad minden formai nyűgjét. Immár a múlt koszcsíkjának látszik a váz, a tank, az ülés idáig erőltetett összhangja. Egy lágy vízió hányja odébb mindezt: a nUCLEUS egy új korszakot nyit a formatervezésben. Az eddig megismerthez való köze kimerül a két kerék alkalmazásában: az elektromos meghajtás és a kortalanság esszenciális formája a jövő ígérete. Mintha egy hagyományos motor szállítódoboza volna – a két finoman hajlított lap a váz maga, közte mindennel, ami szükséges. Az egyelőre számítógépes modell szintjén mozgó motor sallangmentes, funkcionalista jövőt vetít elő, mégsem ingerszegény: a nagy szabad felületek bármilyen designt vagy festést megengednének.


Őszintén remélem, hogy a NONOBJECT nUCLEUS nem marad puszta vízió, szeretnék hinni benne, hogy a jövő felé kétségbeesve utat kereső motoripar hozzám hasonlóan megoldást lát ebben a zseniális tervben.