Rizi átkelt a tengeren

2008.09.11. 23:22

Gábornak a Német Superbike Bajnokságban történő helytállás a legfőbb célja, de profi feltételeknek köszönhetően hat alkalomra szóló lehetőséget kapott a színvonalas amerikai AMA Superbike Bajnokság Supersport kategóriájában való részvételre is.

Hétvégi versenyét a georgiai Road Atlanta pályán rendezték meg. A frissen húzott aszfalt majdnem azonos hosszúságú a Hungaroringel, de nyomvonalának köszönhetően közel húsz másodperccel gyorsabb köridőket teljesítenek rajta a motorosok.

Rizi jól kezdett, sikeresen elkerülte az első kör tömegbukását, ami miatt a futamot is újraindították. Második rajtját lendületesen indította, felvette a tempót az előtte menőkkel. Egy-egy helyet előrébb tudott ugrani, így végül a tizenkettedik helyen ért célba.

Ez volt a bajnokság tizedik futama, Rizimayer számára pedig a hatodik, amelyen ott lehetett, így összetettbeli tizenkilencedik helyezése igen szép teljesítmény. Az utolsó futam Laguna Secában lesz, itt dől el a bajnoki cím sorsa Ben Bostrom, és Joshua Hayes között.