A BMW terepen is harcol

2008.11.15. 00:42

A következő évi Enduro Világbajnokságon (WEC) új emberekkel erősít a BMW. David Knight és Juha Salminen már voltak enduro világbajnokok és kétszeres győztesei az Amerikai cross country sorozatnak is. A harmadik, háromszoros Enduro 3 ezüstérmes Marko Tarkkala az egyik legünnepeltebb fiatal tehetsége a WEC-nek, minden esélye megvan arra, hogy beírja nevét a finn enduro világbajnokok közé.

A BMW jövőre az Enduro Világbajnokság mellett az Cross Country Európa-bajnokságra is komolyan készül. Andreas Lettenbichler és Gerhard Forster nem lesznek könnyű helyzetben, minden erejükre szükség lesz, főleg az extrém enduro versenyeken.

Berti Hauser, a BMW Motorrad Motorsport igazgatója elmondta: „Megtiszteltetés számunkra, hogy David, Juha és Marko csatlakoztak hozzánk. Úgy gondolom, hogy ilyen erős felállással és egy olyan motorral, mint a G 450 X élvezetes és sikeres szezon elé nézünk. Volt szerencsém személyesen látni, hogyan versenyeznek ezek a pilóták, és mindegyikük hoz majd valami egyedit a csapatba. A célunk természetesen a győzelem.”

David Knight: „A sikerhez hinni kell abban, hogy a gép és a csapat is a legjobbat nyújtja. Új emberekkel dolgozni és új motorral versenyezni nagy kihívás számomra. A WEC-be való visszatérésem motivál, és tudom: idén akár nyerhetek is.”

Juha Salminen: „Szerintem mindenki láthatja a BMW elhivatottságát. Amit a mérnökök az elmúlt két évben véghezvittek, az fantasztikus teljesítmény. Annak ellenére, hogy a gyár igazán nagy múltú, az enduro csapata viszonylag fiatal. Szerencsére nyitottak az ötleteimre – amelyekkel remélhetőleg a legjobbat tudom kihozni magamból. Izgalmas évad lesz ez.”

Marko Tarkkala: „Már nagyon várom a következő szezont. Mindig élvezet új csapatban vagy új motorral dolgozni. A G 450 X már megmutatta, mire képes, alig várom, hogy versenyezzek rajta.”

Peter Müller: (Alelnök – Fejlesztés osztály): „Nagyon sokat tanultunk 2008-ban, sikerült a motort is fejlesztenünk. Célkitűzésünk a dobogós helyezés volt, amit el is értünk. Hisszük, hogy 2009-ben a BMW lesz a WEC egyik legerősebb csapata.”

A végső döntést, hogy Anders Eriksson, Jeff Goblet, Simo Kirssi és a csapat új tagjai milyen versenyeken és osztályokban szerepelnek majd a jövő év során, a BMW Motorrad Motorsport hivatalosan a következő hetekben hirdeti majd ki.

A 2009-es Enduro Világbajnokság versenydátumai

1. forduló – Portugália, Penafiel, március 21-22.

2. forduló – Spanyolország, Igualada, március 28-29.

3. forduló – Olaszország, Iglesias, április 18-19.

4. forduló – Finnország, Riihimaki, Június 13-14.

5. forduló – Szlovákia, Púchov, Június 20-21.

6. forduló – Mexikó, Valle del Bravo, Július 18-19.

7. forduló – Görögország, Serres, Augusztus 29-30.

8. forduló – Franciaország, St Flour, Szeptember 12-13.