Motorral a buszsávban

2008.12.26. 18:08

Történelmi pillanatnak is nevezhető - a londoni motorosok január ötödik napjától szabadon használhatják a buszsávot. A felfestéssel megkülönböztetett mintegy 290 kilométernyi utat eddig csak a taxisok és kerékpárosok vehették kölcsön, a londoni önkormányzat döntése alapján ezután robogók és motorok is használhatják. Lesznek olyan szakaszok, amelyek közlekedés-biztonsági okokból nem osztódnak meg, de a Transport for London társaság ígérete szerint ezek a közlekedési táblákon világosan jelezve lesznek.

A kezdeményezést egy angol motoros magazin indította be, ezt támogatta 3900 ember - az ő akaratuk elég volt arra, hogy Boris Johnson londoni főpolgármester pozitívan bírálja el a petíciót, és másfél éves próbaidőre engedélyezze, hogy a motorok az autóbuszok sávjában könnyítsék meg közlekedésüket.

Kedves olvasóink, önök szerint mire lenne elég Budapesten 3900 aláírás?

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.